Når ambitionerne sigter mod DGNB-platin skal byggematerialerne under lup. Det har de været i projektet til Arbejdernes Landsbank, der bygger nyt på Sluseholmen i Københavns Sydhavn.
Når Arbejdernes Landsbank bygger, bygger de bæredygtigt. Derfor var der også i udbuddet krav til den maksimale mængde CO2 pr ton armering i den forespørgsel som landede hos Celsa Steel Service, da MT Højgaard, projekterede det nye AL- Hus.
Carsten Røjgaard, Salgs- og marketingchef i Celsa Steel Service, fortæller:
”Vi mærker som producenter klart mere fokus på CO2 aftrykket i udbuddene nu end tidligere og blev faktisk i denne sag nævnt som en mulig armeringsleverandør, hvilket skyldes vores EPD.. Ser man samlet på en bygnings CO2 aftryk, er armering jo et oplagt sted at spare CO2″, lyder det fra marketingchefen.
Det er man enig i hos MT Højgaard, som er ansvarlig for bestillingen af armeringen til AL-huset. Bestillingerne lægges online i Celsas QR-program, så ordrestatus opdateres i real time vareflowet bliver så effektiv som muligt. Projektet inkluderer flere former for armeringsprodukter fra Celsa Steel Service, herunder armeringsnet, klip&buk samt en del Bamtec rullearmering, som skal indgå i bundpladen under den arkitektoniske bygning.
Armeringen til det ambitiøse projekt, der sigter mod en DGNB platin-certificering, leveres fra Celsa Steel Service i Ølstykke. Armeringen er produceret ved energi fra vandkraft og af 100% genbrugsstål. Armeringsprodukter fra Celsa ligger langt under LCA Bygs standardværdier for armering på 683 kg CO2/ton.
Bankens nye fælleshus får et bruttoareal på 15.925 kvadratmeter og opføres i Københavns Sydhavn. Huset har været under udvikling i 2 år og skal huse bankens stabsfunktioner fra København og Glostrup. Byggeriet opføres i totalentreprise af MT Højgaard til en værdi af 481.500.000 kr.
MT Højgaard om projektet på deres hjemmeside.
”En åben kalkulation og dialog med bygherren hele vejen har været en stor del af opskriften på at få projektet realiseret i en turbulent tid”