De første 1000 tons klimavenlige armering er nu leveret til den gamle postgrund i København, hvor Aarsleff A/S har totalentreprisen på et kendt byggeprojekt.


Mens klimabølgen raser, kan Aarsleff bryste sig af at spare miljøet for 2,325 tons CO2 på den gamle postgrund ved Bernstorffsgade i København. På postgrunden, der har et samlet byggeareal på 113.000 kvm, skal der i alt bruges 7500 tons armering. Celsa Steel Service er som Danmarks førende leverandør af klimavenlig armering, valgt som leverandør til armeringsprojektet. På enkelte dage har der været planlagt kørsel af helt op til 400 tons armering til byggepladsen i det indre København.

Produktionen på vores norske stålværk udleder kun 450 kg CO2 pr. ton stål, sammenlignet med LCA-byg´s branchestandard på 750 kg, der generelt anvendes blandt danske rådgivere. Med en besparelse på 310 kg CO2 pr. tons, sparer Aarsleff derfor over 40% CO2 på armeringsprojektet, set i forhold til, hvis de havde brugt anden europæisk armering.

”Vores stålværk i MO i Rana håndterer 60% af Norges metalskrot og bruger CO2 neutral el fra vandkraft. Dermed reduceres armeringens CO2 aftryk markant, set i forhold til armeringsstål fra andre Europæiske stålværker. På ordren til Postgrunden bliver det samlet set til en besparelse på mere end 2,3 tons. Ud af de 7500 tons, der skal leveres til projektet, har vi nu leveret de første 1000 tons”, fortæller Mads Nielsen, Key Account Manager, Celsa Steel Service Danmark.

Recommended Posts