Europas førende leverandør af klimavenlig armering

Celsa Steel Service er totalleverandør af armering til den danske byggebranche. Vi tilbyder alle typer armering, klippet  og bukket  armering (ILF / Ready-to-Install armering) armeringsnet, rullearmering, præfabrikerede armeringskurve samt  tilbyder udarbejdelse af bukkelister / specificering af armering.

Klimavenlig armering

Med Celsa Steel Service er du sikret den mest klimavenlige armering i Europa. Vi anvender udelukkende 100% skrotmetal, ligesom den færdig armering  er 100% genanvendelig. Det er muligt, fordi Celsa Nordics stålværk i Nordnorge leverer al det stål vi anvender til forarbejdning af armringen på vores fabrik i Ølstykke. Celsas værk i Norge er Norges største recycling-virksomhed og aftager mere end halvdelen af alt Norges metalskrot. Desuden drives stålværket på vandkraft fra eget vandkraftværk.

Celsa Steel Service har i mange år været en pioner indenfor bæredygtig produktion – og takket være høje ambitioner og kontinuerligt fokus på optimeringer og forbedringer, kan Celsa Steel Service i dag levere markedets mest klimavenlige armering.

Armering og dens funktion

Armering gør beton stærkere. Armerede betonkonstruktioner absorberer større trækkræfter, end hvis de ikke var armerede. Armeringen, der er lavet af armeringsstål, støbes som stænger eller net ind i betonen. Armering kan også støbes i mere komplekse strukturer, f.eks. BAMTEC-rullenet eller som armeringskurve/sekantpæle.

Armering – et vigtigt byggemateriale

Betonens høje trykstyrke i kombination med armeringsstålets evne til at absorbere trækspændinger, gør armeret beton til verdens med anvendte byggemateriale. God lydisolering og brandsikring er også styrker, der karakteriserer armeret beton som byggemateriale.

Armering

Armeringens historie

Brug af armering i byggeriet går langt tilbage i tiden. Allerede i 1823 begyndte man at bygge vægge i beton med jernindsatser. I slutningen af ​​det 19. århundrede slog armeret beton igennem som en byggeteknik.

En vigtig iværksætter inden for armeret beton var Julius Kahn (1874-1942), der sammen med sin bror introducerede en række patenter, der var en forudsætning for at kunne bygge skyskrabere på Manhattan. Deres grundlæggende system lå  bag introduktionen af ​​armering i beton i Danmark. Siden er armering og armeret beton blevet et af vores vigtigste byggematerialer.