Celsa Steel Service er en af de første i Danmark, der har fået opdateret sin EPD miljøvaredeklaration, udregnet efter nyt beregningsgrundlag fra 2019.
En direkte sammenligning mellem EPD miljøvaredeklarationer, udregnet efter gammelt og nyt beregningsgrundlag, er ikke længere muligt. Det skyldes, at beregningsgrundlaget for EN 15804, der ligger til grund for udarbejdelsen af en EPD, blev revideret i 2019.
Derfor har Celsa Steel Service også, som det anbefales af EPD Danmark, udarbejdet ekstra dokumentation. Dermed kan EPD´en stadig anvendes i LCAbyg og andre lignende programmer, der foreløbigt alene håndterer data efter det gamle beregningsformat EN15804+A1.
Pas på ukorrekte sammenligninger
I Celsa Steel Service er vi opmærksomme på ukorrekte sammenligninger i markedet.
”Celsa har altid været en pioneer indenfor klimavenlig armering. At være et skridt foran, er ikke altid lige nemt, men det er kernen i vores strategi. Vi er opmærksomme på, at vores kunder risikerer at sammenligne tal fra gamle og nye EPD-deklarationer uden at kende til forskellen. Med Celsa armering får man dog stadig en flot besparelse. Entreprenørerne kan, efter det nye beregningsgrundlag, spare i alt 30% CO2 på Celsas armering, set i forhold til LCAbygs standardværdi, der anvendes blandt danske rådgivere, lyder det fra Magnus Lundgren, direktør i Celsa Steel Service.
Armering fra Celsas produktion i Ølstykke udleder, ifølge det nye beregningsgrundlag for EPD, 473 kg CO2 pr ton stål, sammenlignet med LCAbyg´s standardværdi på 683 kg. Med det nye beregningsgrundlag giver det en besparelse på 210 kg CO2 pr tons armering.
* Kilde. http://www.epddanmark.dk/nyheder/ny-revision-af-en15804/ og http://www.epddanmark.dk/nyheder/gpi-20/