Med digital ordring og BIM-integration, sikrer Per Aarsleff A/S leveringen af det kæmpe armeringsprojekt til T3AE Lufthavnen – et byggeprojekt på størrelse med et supersygehus.
Til projektet bruger Aarsleff QR, vores intelligente orderingssystem til at sikre de enorme leverancer af armering til den nye udvidelse af Københavns Lufthavn.
Carsten Røjgaard, Salgs- og marketingchef i Celsa Steel Service fortæller:
”CPH lufthavn får et enormt armeringsprojekt med i alt 5300 tons armering – primært armeringsstænger, armeringsnet, klip&buk samt koblinger. Brugen af QR i armeringsprojektet minimerer risikoen for ordrefejl og letter håndteringen på byggepladsen. F.eks. opdaterer QR systemet, hvis man ved en fejl vil bestille samme armering 2 gange. BIM-integrationen med TEKLA gør hele kommunikationen nemmere på tværs af interessenter og optimerer projekteringsfasen betragteligt. Det er alt afgørende i et stort projekt som dette, der er delt op i store sektioner og flere faser”
Det er man enig i hos Aarsleff, hvor man er overordnet ansvarlig for bestillingen af den enorme mængde armering. Her er man vant til at bruge QR til projekter af alle størrelser, men finder digital ordring helt nødvendig til et projekt i denne størrelse. VDC-koordinator Erik Stender Hornstrup forklarer:
”QR-systemet er blevet en naturlig del af vores hverdag, hvor det sparer os for mange timers arbejde, ved automatisk at hente alt information til bestilling af klip&buk direkte fra vores armeringsmodeller. Det fjerner en masse dobbelthåndtering og fejlkilder, og gør at vi meget hurtigere kan tilpasse os evt. ændringer. Brugerfladen gør det nemt at holde overblik over diverse ordrer ift. bestilling og afkald, og skaber en rød tråd fra vores armeringsdesign, igennem produktionen hos Celsa og ud til håndværkerne på pladsen.”
Mindre CO2 udledning
Bygherre på projektet T3AE Lufthavnen, Københavns Lufthavne A/S, vil bruge bæredygtige materialer til projektet, hvor det giver mening. Og det gør det i forhold til armeringen.
Armeringen, der er bestilt hos Celsa Steel Service, har et lavt CO2 tal og er produceret ved energi fra vandkraft. Armeringen, der er af 100% genbrugsstål, har en CO2 belastning på bare 425 Kg CO2 per ton og ligger dermed langt under LCA Bygs branchestandard for armering på 683 kg CO2/ton. Dermed spares 37% CO2 i forhold til standardværdierne i LCA Byg.
Celsa Steel Service har leveret armering til CPH-projektet siden marts 2022 og leverancerne vil fortsætte frem til november 2023.