Den retspsykiatriske behandling i Region Hovedstaden tager et kvantespring, når hospitalets nye byggeri på i alt 20.700 kvm står færdig i Roskilde i 2021.

LM Byg A/S, der står for råhusentreprisen, har nemlig i forbindelse med udlægning af armeringen brugt de såkaldte Speedies®: patenterede afstandsholdere til armering. Afstandsholderne er en del af Celsa Steel Services tilbehørsprogram og er kendt for at effektivisere udlægningsprocesser på store byggerier markant.

Mens traditionelle afstandsholdere ”clipses” på armeringsnettet, udlægges Speedies® hurtigt på grunden med et enkelt specialværktøj, hvilket har effektiviseret armeringsopgaven på Sct hans hospital betydeligt.

Om Byggeriet

Byggeriet er projekteret af et totalrådgiverteam med KHR Architecture i spidsen, som vandt arkitektkonkurrencen tilbage i 2013. Nybyggeriet opføres som et kompakt og lavt byggeri, der trykker sig ned i det kuperede terræn ind mod Roskilde Fjord. Byggeriet er disponeret, så patienterne fra mange steder vil have udkig over fjorden eller til indre haverum.  Den nye retspsykiatri får plads til 126 patienter. Byggeriet udføres i fagentreprise og har en byggesum på 550 mio. kr.

Recommended Posts