Armering fra koncernens eget stålværk er blevet et stærkt konkurrenceparameter for Celsa Steel Service

Sporbarhed er et væsentligt parameter i den nye EU-lovgivning, der sætter krav om kædeansvar og dermed bæredygtighedsdokumentation på en lang række parametre hos større selskaber. For sporbarhed på råvarer giver byggematerialer den nødvendige dokumentation på materialets fremstillingsproces og cirkularitet.

Sporbarhed
Celsas eget værk i Mo i Rana

Hos Celsa Steel Service er sporbarhed derfor blevet et vigtigt konkurrenceparameter. Med formaliseringen af programmet Celsa Circular Steel har Celsa Steel Service nemlig en særlig fordel. Da armeringen fra Celsa Steel Service sources fra koncernens eget værk i Mo i Rana og der samtidig er sporbarhed på den skrot, der anvendes til fremstilling af armeringsstålet, opnås den ønskede sporbarhed på armering fra koncernen, der i dag er en af Europas største leverandører af armering til byggeriet.

Celsa Steel Service har sporbarhed på armeringen, fordi selskabet kun leverer fra værket Mo i Rana, hvor Celsa Steel Service selv deltager i den cirkulære værdikæde. Derfor har koncernen 100% styr på den skrot, der bruges som råvare.

Celsa Steel Service har egen produktspecifik EPD, der påviser et lavt CO2 aftryk. Sporbarhed i sammenspil med det lave CO2 aftryk giver Celsa Steel Service en klar konkurrencemæssig fordel. – En sporbarhed, der er svær for andre armeringsleverandører at matche, fordi de sourcer deres skrot fra forskellige værker. I sidste ende giver Celsa Circular Steel programmet således Celsa Steel Service kunderne både tryghed og nødvendig dokumentation for sporbarheden på den armering de køber.

”Med sporbarhed på vores råvarer kan vi tilbyde tryghed til de store bygherrer og entreprenører i en tid, hvor EU stiller krav om kædeansvar, rapportering og dokumentation af cirkularitet på byggematerialer”, fortæller Carsten Røjgaard, Salgs- og marketingschef i Celsa Steel Service.

Armeringens sporbarhed er dokumenteret i Celsa Steel Service via selskabets Recyclable certifikat – ISO14020/21.

Recommended Posts