Cel_Thrigesgade_01

Den gamle Thomas B. Thriges Gade i Odense bliver i disse måneder forvandlet til et helt nyt og spændende byrum. Under det hele bygger Hansson & Knudsen et P-hus med plads til 1100 biler – alt sammen med armeringsstål leveret af Celsa Steel Service.

Siden Thomas B. Thriges Gade i Odense blev opført sidst i tresserne, har den delt Odense By i to. Hele Odenses middelalderlige bykerne blev kappet over, og siden har der været ihærdige kræfter i gang for at gøre den indre by mere venlig at færdes i.

Hvor den omstridte gade engang løb, bliver der nu etableret nybyggeri med åbne byrum, boliger, indkøb – og parkeringspladser under jorden.

Hansson & Knudsen A/S har entreprisen på råhus og elementbyggeri i den kommende parkeringskælder, der skal rumme 1.100 biler over et areal på 10.000 m2. Celsa Steel Service står for produktion og leverance af de i alt 1.500 tons armering, der skal bruges i byggeriet af kælderen og dens ti trappetårne op til gadeniveau.

Celsa leverer desuden færdigsvejst armering til fundamenterne til de bygninger, der kommer til at stå ovenpå P-huset – herunder et 17-etagers højhus med kontorer og boliger.

Celsa med fra starten

Celsa var med fra begyndelsen i hele specifikationsarbejdet. Alt tegningsmateriale blev udført hos Celsa, og armeringen er leveret som samlesæt, hvilket sparer masser af montagetid på byggepladsen. Hansson & Knudsen A/S har også kunnet konstatere en væsentlig besparelse på mængden af stål, alene fordi Celsas specialister har kunnet bistå med at finde optimerede løsninger på flere af de komplekse konstruktioner, der udgør armeringen i byggeriet.

Færdigsvejst armering giver masser af fordele

Fra Hansson & Knudsens side er det betonformand Jan Birk Larsen, der sammen med sine kolleger står for hele in-situ-delen af byggeriet. ”Vi har et helt fantastisk samarbejde med Celsa,” siger han. ”Det er en kæmpe fordel for os, at vi kan få det hele færdigproduceret fra fabrikken. Alt ankommer på pladsen til tiden, og det er nummereret og klar til at montere. Det sparer os for en masse bøvl og gør det muligt for os at overholde nogle ret stramme tidsplaner.”

Cel_Thrige_sub2

Hele projektet, som skal afleveres i juli 2016, bygges midt i byen, omgivet af Odenses historiske bykerne. Det gør pladsforholdene snævre, og det betyder, at logistik og just-in-time levering på pladsen er af altafgørende betydning.

”Celsa leverer det hele klar til brug,” siger Jan Birk Larsen. ”Vi sparer en masse oplagringsplads, samtidig med at vi er trygge ved levering, kvalitet og tidsplaner – det kan ikke gøres meget bedre.”

Recommended Posts